Lahja neulojalle

Perinteisetlapaset_paino

For my English speaking friends: yet another awesome book about Finnish knitting and tapestry crochet traditions, this time about mittens. – För mina svenskspråkiga läsare: ännu en underbar bok om finska stick- och flerfärgsvirkningstraditioner, nu om vantar.

Kyllä meitä hemmotellaan hienoilla kotimaisilla neulekirjoilla – nyt lapaskirjalla! Anna-Karoliina Tetri, joka on monelle tuttu yrityksensä Tetridesignin ansiosta, on taas julkaissut hienon kirjan. “Perinteiset lapaset” on kiehtova matka suomalaisten lapasten maailmaan. Kirjaan mahtuu lapasia koko Suomesta: ohjeita, historiaa, perinteitä, ja tietoa neuleisiin liittyvistä nimityksistä. Kirjassa on myös monivärivirkattuja lapasia ja ohjeita. Minua ilahduttaa myös lankojen valinta. Anna-Karoliina on käyttänyt Pirtin Kehräämön Suomen lampaiden villasta kehrättyjä lankoja.

IMG_2998

3 comments

  1. Marilyn

    Oh, my, those are just beautiful. I may have to get that book. Love the colours and design work – very special. Thank you for sharing this information.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s